Risco Group presenteert de Beyond Wired. Dit is een nieuwe generatie inbraakdetectoren voor buiten. De sensoren werken met een combinatie van PIR en microgolven om een zo betrouwbaar mogelijke detectie mogelijk te maken.

De nieuwe detectoren werken met 2K-Band (24GHz) microgolven en twee PIR-sensoren. Deze combinatie zorgt voor een grote immuniteit ten aanzien van storende invloeden. Ook handig is de mogelijkheid om de detectieafstand nauwkeurig in te stellen. Zo wordt geen alarm veroorzaakt door personen die aan de veilige kant van het hek lopen. Speciale voorzieningen zorgen ervoor dat ook snel wisselend zonlicht, bijvoorbeeld als een zware wolk voor de zon schuift, geen invloed heeft.

Installatiegemak
Bij het ontwerp heeft Risco veel aandacht besteed aan het installatiegemak. Via een speciale Risco Bus is fijnafstemming mogelijk, nadat de detector gemonteerd is. Ook als de detector eenmaal hangt, kan de installateur eenvoudig nagaan hoe het met alle componenten is gesteld. Op afstand is vervolgens het led-controlelampje in en uit te schakelen, de detectiegevoeligheid in te stellen, anti-mask in en uit te schakelen en de supervisietijd in te stellen. Voor maximale zekerheid tijdens een alarm is via VUpoint een camera aan te sluiten, waarvan de beelden via de iRisco-cloud zijn te bekijken.